Προγραμματισμός Αυτοκινήτου Stage 3 | Τρίτο Στάδιο Βελτίωσης

Πρόγραμμα και βελτίωση αυτοκινήτου τρίτου σταδίου Stage 3.

Τι είναι ο Προγραμματισμός αυτοκινήτου τρίτου σταδίου Stage 3?

Ο Προγραμματισμός αυτοκινήτου Stage 3 δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί πριν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν τη συνολική βελτίωση του κινητήρα του οχήματος. Το τρίτο στάδιο βελτίωσης του αυτοκινήτου Stage 3 είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς επεμβαίνουμε βαθύτερα στο μηχανοστάσιο του οχήματος. Αντικαθιστούμε τα περιφερειακά εξαρτήματα με πιο ενισχυμένα και βελτιώνουμε όλα τα κινούμενα μέρη του κινητήρα, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αντοχή και μακροζωία του κινητήρα. μέσω του εξατομικευμένου προγραμματισμού τρίτου σταδίου του Αυτοκινήτου Stage 3, απαιτώντας από τον κινητήρα να αποδώσει τα μέγιστα. Για να επιτευχθεί η αρμονία στη λειτουργία όλων των παραπάνω βελτιωμένων ανταλλακτικών αλλά και να ξεκλειδώσουμε όλη τη δύναμη του κινητήρα, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η χρήση Άγραφου Εγκεφάλου – Standalone ECU για περισσότερες δικλείδες ασφάλειας, σύμφωνα με τις τιμές των αισθητήρων του οχήματος, εξασφαλίζοντας τη μακροζωία του κινητήρα. Με τη χρήση ενός άγραφου εγκεφάλου μπορούμε να προγραμματίσουμε όλους τους χάρτες του αυτοκινήτου χωρίς κανένα περιορισμό θέτοντας νέα όρια στον κινητήρα και προσθέτοντας όλα τα απαραίτητα ασφαλιστικά μέτρα που θα μας εξασφαλίσουν σωστή λειτουργία σε βάθος χρόνου. 

Τι αλλάζουμε σε ένα αυτοκίνητο στο τρίτο στάδιο βελτίωσης Stage 3?

Αρχικά για το τρίτο στάδιο βελτίωσης του αυτοκινήτου Stage 3 κρίνεται απαραίτητη η αναβάθμιση του συστήματος καυσίμου για την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα. Όταν επιδιώκουμε μεγαλύτερη ισχύ, απαιτείται περισσότερη καύσιμη ύλη για σωστή λειτουργία. Στο τρίτο στάδιο  βελτίωσης του αυτοκινήτου Stage 3, οι απαιτήσεις καυσίμου είναι αυξημένες, καθώς οι επιδόσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις εργοστασιακές. Για να διατηρηθούν χαμηλές θερμοκρασίες στους κυλίνδρους και να αποφεύγονται ζημιές, είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής παροχή καυσίμου. Συνήθως, χρησιμοποιούνται μπεκ από ισχυρότερα μοντέλα της ίδιας οικογένειας ή ακόμα πιο ενισχυμένα από άλλους κατασκευαστές.

Οι αντλίες καυσίμου πρέπει επίσης να αναβαθμιστούν για να διατηρούν επαρκή επίπεδα καυσίμου. Υπάρχουν έτοιμα κιτ που βελτιώνουν τις εργοστασιακές αντλίες, αυξάνοντας τις αποδόσεις τους. Ωστόσο, οι αντλίες και τα μπεκ απαιτούν προσεκτικό προγραμματισμό για βέλτιστη απόδοση.

Σε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, το τούρμπο είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός. Μπορούμε να αυξήσουμε την πίεση μέχρι ένα σημείο, αλλά πέρα από αυτό, η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται και ο κινητήρας δεν αποδίδει. Σε αυτό το σημείο χρειαζόμαστε μεγαλύτερο τούρμπο. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τούρμπο από μεγαλύτερα μοντέλα της ίδιας οικογένειας ή να εγκαταστήσουμε μεγαλύτερες φτερωτές στο εργοστασιακό κέλυφος, δημιουργώντας ένα υβριδικό τούρμπο με αυξημένη απόδοση.

Τέλος ο κινητήρας αποτελείται από κινούμενα μέταλλα που δουλεύουν αρμονικά. Στο τρίτο στάδιο βελτίωσης του αυτοκινήτου Stage 3, η αυξημένη ιπποδύναμη ασκεί μεγαλύτερες πιέσεις στα μέταλλα, που πρέπει να αντικατασταθούν με σκληρότερα και πιο ανθεκτικά υλικά. Ορισμένοι κινητήρες ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή αντέχουν το τρίτο στάδιο βελτίωσης αυτοκινήτου Stage 3 χωρίς πρόβλημα, ενώ άλλοι θα χρειαστούν αναβαθμίσεις για να αντέξουν το αυξημένο φορτίο.

Ποια είναι η βάση για το Πρόγραμμα αυτοκινήτου τρίτου σταδίου Stage 3?

Για να επιτευχθεί η αρμονία όλων των παραπάνω βελτιωμένων ανταλλακτικών κατά τη λειτουργία του κινητήρα προτείνεται συνήθως η χρήση Άγραφου Εγκεφάλου Standalone ECU. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε από την αρχή ένα νέο πρόγραμμα αυτοκινήτου προσθέτοντας περισσότερες δικλείδες ασφάλειας από τις εργοστασιακές, σύμφωνα με τις τιμές των αισθητήρων του οχήματος, εξασφαλίζοντας τη μακροζωία και την μέγιστη απόδοση του κινητήρα. Η TOXIC PERFORMANCE προμηθεύει Άγραφους Εγκεφάλους Standalone ECU με αποκλειστικές συνεργασίες που έχει με μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η Syvecs. Ο προγραμματισμός γίνεται από έμπειρους προγραμματιστές στις εγκαταστάσεις μας.

Γιατί να προτιμήσετε την TOXIC PERFORMANCE για βελτίωση αυτοκινήτου τρίτου σταδίου Stage 3?

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη το τρίτο στάδιο βελτίωσης του αυτοκινήτου Stage 3 είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς επεμβαίνουμε βαθύτερα στο μηχανοστάσιο του οχήματος. Για την ολοκλήρωση του τρίτου σταδίου βελτίωσης Αυτοκινήτου Stage 3 και το Πρόγραμμα αυτοκινήτου Stage 3 απαιτείται χρόνος, εξειδικευμένες εργασίες και γνώσεις τις οποίες μπορεί να προσφέρει η TOXIC PERFORMANCE μέσα από την πολυετή εμπειρία στο χώρο της βελτίωσης του αυτοκινήτου. Η TOXIC PERFORMANCE μπορεί να σας προμηθεύσει άμεσα με οποιοδήποτε είδους Ενισχυμένο Ανταλλακτικό και Άγραφο Εγκέφαλο Standalone ECU, χρειαστεί το αυτοκίνητο για την ολοκλήρωση ενός τρίτου σταδίου βελτίωσης Stage 3. Η TOXIPERFORMANCE δεν προγραμματίζει μόνο αλλά βελτιώνει συνολικά ένα αυτοκίνητο διαθέτοντας έμπειρους μηχανικούς και προγραμματιστές στις εγκαταστάσεις της. Επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις της TOXIC PERFORMANCE για να γνωρίσετε την ομάδα, να ακούσετε τις προτάσεις τους και να επιτύχετε το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε.